Indoor BMX & Skatepark

Geschiedenis Colosseum

[:nl] 

In 1997 besloot een groep van skateboarders een indoor skatepark te bouwen in de stad Groningen, omdat Groningen altijd geïsoleerd was van de rest van Nederland. Dit was de eerste mogelijkheid om het hele jaar door te kunnen skateboarden. Het park werd gerealiseerd in een leeg pakhuis, door- en uitsluitend voor skateboarders.Het is nooit afhankelijk geweest van bijdragen van lokale overheden.

In 2001 verhuisd het park naar een ander pakhuis aan de Paradijsvogelstraat, in Groningen. Het park heeft hier 13 jaar gezeten. Intussen steeg skateboarden naar een ander niveau van populariteit. Naast skateboarders waren inline skaters nu ook toegestaan om van de nieuwe locatie ook hun huis te maken. Met de toenemende populariteit van het skateboarden, begon park met het geven van skateboard lessen. Het park werd steeds meer een vaste plek voor de lokale skateboard en inline-scènes in die tijd.

In 2010 opende Colosseum officieel hun deuren op maandagavond voor BMX en freestyle mountainbikers, na tot een overeenkomst te komen met PedalPark, een lokale dirtbike crew. Dit leidde uiteindelijk tot een samenwerking tussen beide organisaties. Samen creëerden ze een indoor huis voor skateboarders, inliners en BMX-rijders ook geven ze vanaf dan niet alleen skateboard lessen maar ook bmx lessen.

Eind 2013 fuseerde Colosseum met Pedalpark en verhuisde begin 2014 naar een nieuwe locatie in een oud schoolpand. Daar creëren ze de mogelijkheid om het park over drie overdekte ruimtes te verdelen met een plein buiten. Naast het openstellen voor iedereen met een skateboard, inline skates, een bmx of een dirtbike, is het Colosseum voortdurend bezig met het organiseren van speciale evenementen, zoals kleine wedstrijden, lessen, bar avonden, en zelfs speciale lessen voor de zogenaamde senioren.

Ondanks dat het park nog steeds in populariteit stijgt is de organisatie voortdurend op zoek naar mogelijkheden  om te groeien in kwaliteit en vormgeving die ervoor te zorgen om te groeien als een thuis voor iedereen die deze activiteiten wil beoefenen.

Terwijl de organisatie trouw probeert te blijven aan zijn reputatie van sociale vrijheid door onafhankelijk te blijven richting de plaatselijke autoriteiten, is het constant op zoek naar bedrijven die hun principes delen en willen investeren in ons vermogen om te blijven (en verder groeien als) de unieke plek van de lokale extreme sporten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 [:en] 
Dit wordt z.s.m op de site gezet. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw geduld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [:de] 
Dit wordt z.s.m op de site gezet. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw geduld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [:]

© 2019 Pedalpark & Colosseum

Thema door Anders Norén